dilluns, 6 de juliol del 2015

SESSIÖ 4: Comencem parlant dels codis QR. És una forma de convertir en imatge exportable (fotografiable, inserible o imprimible) un direcció, text, imatge o qualsevol mena d'arxiu. Usa un programa gratuït, tot i que n'hi ha de pagament i tant és pot considerar una eina per desxifrar informació si tens mòbil o ordinador, com un codi d'encriptar informació si no disòses de cap aparell que pugui desxifrar-los. Ara, intento inserir un video sobre codis QR

Sembla que ha anat prou bé, no?
Veiem com el popplet permet presentar continguts, però permet que els propis alumnes l'usin com a eina col·lectiva a classe per fer resum d'un tema.

Enquestes fetes amb google. Anem a google docs/arxiu/nou/formulari i procedim. (pregunta necessària vol dir que no es pot tancar el formulari si no s'ha contesta aquesta pregunta)
Fem un qüestionari entre tots. i després el maquillem una mica per fer-lo més atractiu. Un cop fabricat, el contestem i parlem sobre la privadesa de les persones que l'han contestat (molt dubtosa) Un formulari útil per autoavaluació, avaluació inicial, enquesta d'opinió, valoració, ...
Després del descans, treballem col·lectivament sobre un padlet per explicar alguna experiència docent reexida. Accedim a través del correu electrònic.
Comentem algons del posts-its Parlem de realitat virtual. Modelatge SKETCHUP. Editor de dibuix que passa a 3D. Programa AURASMA (de franc. Es grava un video (amb ipad o càmera de mòbil) prèviament que es dispararà a partir d'una imatge qualsevol (no codi QR) Quan la càmera detecta la imatge de partida dispara el video que s'ha enllaçat. Utilitat: identifica imatges i dispara videos i implica el desplaçament físic dels alumnes. Condicións: Has de tenir mòbil amb connexió a internet i t'has de registrar. Comentem el soundcloud. Crea potcasts i en certs moments de la gravació es pot inserir comentaris imatges. AUDIOBOOM. Notes: KEYNOTE és una mena de prezi o pwp per mac. Globster és antic però SWAY és millor i està més en voga. Per fer gravacions i talls de veu, soundcloud, ivoox, audioboom, Recomenable la geolocalització com a eina per treballar. Podcast: útil per gravar una fragment breu de teoria. MYMAPS: útil per fer rutes de patrimoni. Parlem del BANSKY artista grafiter molt famós. Recomenable video gift shop.

2 comentaris:

  1. Bones reflexions, al bloc us hem posat els enllaços, fins i tot del Banksy

    ResponElimina
  2. Hola, Oriol! Diria que l'eina que menciones abans del Sway es diu GLOGSTER amb G, oi? És semblant al Padlet, com un pòster, crec... :-)

    ResponElimina